Ciasta i desery

Ciasta i desery
SKŁADNIKI

2 sztuki jajek

2 łyżki mleka
szczypta soli himalajskiej

szczypta pieprzu
4 sztuki pomidorków koktajlowych
1 garść szpinaku świeżego 
4 sztuki pomidorów suszonych VERA
1 łyżka pestek dyni
1/2 łyżki oleju kokosowego
1 kromka pieczywa żytniego

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Jajka wbijamy do miski.
Do jajek dodajemy: mleko, sól himalajską, pieprz i wszystko ze sobą mieszamy.
Na oleju kokosowym podsmażamy szpinak, pomidory suszone VERA oraz pomidorki koktajlowe.

Do podsmażonych produktów wlewamy masę jajeczną.
Patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy do momentu ścięcia się jajka.
Wykładamy omlet na talerz i podajemy z pestkami dyni i pieczywem żytnim.

(by Roksana Wilk)

WYKORZYSTAJ
W PRZEPISIE
Omlet z pomidorami i szpinakiem