SKŁADNIKI

2/3 szklanki oleju kokosowego Vera

2/3 szklanki masła orzechowego

2/3 szklanki miodu

2 szklanki płatków owsianych górskich

1 szklanka pokrojonej czekolady

1/2 szklanki preparowanego orkiszu

1/2 szklanki prażonych ziaren słonecznika

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Podgrzej olej, masło orzechowe i miód i mieszaj do uzyskania jednolitej masy. W dużej misce zmieszaj płatki, orkisz i czekoladę. Ostudzoną masę dodaj do suchych składników  i całość przełóż do blachy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Dociśnij masę do blachy i wstaw do lodówki aż stężeje. Pokroj w podłużne kawałki i przechowuj w lodówce.

(fot. Natalia Piotrowska)

WYKORZYSTAJ
W PRZEPISIE
Orzechowe batoniki musli na oleju kokosowym