Polecamy

Czekoladowe babeczki z wiśniami w syropie Vera

Czekoladowe babeczki z wiśniami w syropie Vera

SKŁADNIKI

wiśnie w syropie Vera

½ kostki masła
¾ szklanki cukru
2 jajka
½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
6 łyżek wody
6 łyżek gorzkiego kakao
1 szklanka mąki pszennej
½ łyżeczki proszku do pieczenia
¼ łyżeczki soli
6 łyżek mleka

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Podgrzej piekarnik do 180 stopni.
Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę, dodawaj pojedynczo jajka.
W osobnym naczyniu połącz ekstrakt waniliowy, wodę i kakao, ubijaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj mieszankę do masła.
Pomieszaj osobno mąkę, proszek do pieczenia i sól. 
Dodawaj do masła naprzemiennie suchą mieszankę i mokrą.
Napełniaj ciastem ¾ foremki, do każdej dodaj kilka wiśni w syropie Vera i piecz ok. 15-17 minut.
Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem lub udekoruj kremem.

WYKORZYSTAJ
W PRZEPISIE
Czekoladowe babeczki z wiśniami w syropie Vera