Polecamy

Tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi

Tagliatelle
z pomidorkami
koktajlowymi

SKŁADNIKI

500g makaronu tagliatelle
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki Pesto zielone (VERA)
świeża ruccola
15 szt pomidorków koktajlowych
cytryna
3 łyżki oliwy z wytłoczyn z oliwek (VERA)
starty parmezan
świeżo mielony pieprz i sól

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Makaron gotujemy al dente. Na patelnię wlewamy oliwę, dodajemy rozgnieciony czosnek, pesto, pomidorki koktajlowe - całość podgrzewamy. Dodajemy ugotowany makaron, sok z cytryny, mieszamy. Dodajemy starty parmezan i wszystko podgrzewamy jeszcze ok. 2 min.
Gorące danie wykładamy na talerz i posypujemy ruccolą.

WYKORZYSTAJ
W PRZEPISIE
Tagliatelle z pomidorkami koktajlowymi